Η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και αποφοίτησε το 2007. Ακολούθως φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Kent όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA in International Relations and European Studies). Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών της υπηρέτησε τον τομέα της εκπαίδευσης ως Λέκτορας ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια. Σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Κυπριακό Πρόβλημα, το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Τουρκική Πολιτική Κουλτούρα ως επίσης την τρομοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα ισότητας και φυσικά τα θέματα εκπαίδευσης. Έχει παρουσιάσει σειρά άρθρων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε τοπικά και διεθνή συνέδρια σε θέματα που αφορούν τους τομείς ενδιαφέροντος της και εργάστηκε και ως Ειδική Συνεργάτιδα στον τηλεοπτικό σταθμό Capital παρουσιάζοντας το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.
Η δράση της με τα κοινά ξεκίνησε από πολύ νωρίς  και μέχρι σήμερα ασχολείται ιδιαίτερα με τα κοινά και ειδικά ως εθελόντρια σε διάφορα οργανωμένα σύνολα. Είναι η πρώτη γυναίκα που έχει εκλεγεί ως Κοινοτική Σύμβουλος στην κοινότητα της στους Τρούλλους και η πρώτη γυναίκα Οικονομική Διαχειρίστρια της Επαρχιακής Γραμματείας του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας. Έχει παράλληλα τιμηθεί για την συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις, σεμινάρια, εθελοντική εργασία, παρουσίαση διαλέξεων και σεμιναρίων ενώ αρθρογραφεί συχνά στις κυπριακές εφημερίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.